FERIA MEDIEVAL DE CUBELLES

 

La Fira Medieval arriba a la seva setena edició consolidada com una fira de referència del calendari municipal. Enguany, Cubelles Medieval compta amb un cartell de luxe, realitzat per la famosa il·lustradora Pilarín Bayés, extret de la Petita Història de Cubelles. La Fira es celebrarà els dies 30, 31 de març i 1 d’abril i aplegarà prop d’un centenar de parades, a l’entorn de nucli antic i també al passeig de la Marina de Cubelles, on s’ubicarà un campament medieval amb exposició i llocs gegants per la canalla.

 

Els visitants de la Fira Cubelles Medieval  podran descobrir els orígens de la nostra Vila, especialment el seu passat jueu. Cubelles té el privilegi de ser el municipi de Catalunya amb la constatació documental més antiga del país acreditatiu de l’existència d’una comunitat jueva. Concretament es tracta d’un document de l’any 973, on Iudà Vives, jueu de Cubelles, ven una vinya a un cristià, Onofred, i els testimonis de la venda són també jueus: Isaac, Simha i Barukh. Document redactat en llatí i hebreu.

 

Enguany hi ha un seguit de novetats:

  • Nou campament medieval de templers a la Plaça del Castell.
  • Nou campament medieval d’oficis a la Plaça de l’Església on es forjaran espases tal i com es feia a l’edat mitjana i s’encunyarà l’autentica moneda de Cubelles, rèpliques de diners del segle XIII.
  • Una exposició de màquines de torturaal pati de Ponent.
  • Ampliació i millora de la decoració. Enguany el campanar lluirà per l’ocasió i els visitants podran gaudir de quatre nous panells explicatius de la Història de Cubelles realitzats amb la col·laboració del Grup d’Estudis Cubellencs, Amics del Castell.
  • Espectacles de Falconeria a la Plaça del CSIDE i itinerant.
  • Visites guiades al Castell. Per primer cop durant els tres dies de fira, els visitants podran realitzar visites guiades al Castell de Cubelles. Hores de visita: 11.00 h, 12.00 h i 13.00 h.

 

La Fira Cubelles Medieval estarà amenitzada pel grup Templers de Dosrius (campament de templers i exposició d’armes) que realitzaran recreacions de vida a l’època, desfilades de soldats, lluites i combats…, Arc Vall Llobera (campament de tir amb arc), el grup Humans No Límits  (cercaviles, espectacles de circ i foc), en Toni Ton (espectacles per la canalla), a l’Ós Pedrer (música medieval i animació itinerant) i el grup Cobla de la Mitja Lluna (música i animació itinerant).

 

Aquesta edició tornarà a comptar amb el comerç local, així com amb la col·laboració de M21 Eventos. Fruit de la cooperació amb aquesta entitat s’ha editat un nou programa de Cubelles Medieval. Per la seva banda, fruit de la col·laboració amb l’Associació de Comerciants de la Marina de Cubelles, es reeditaran actuacions i un emplaçament al passeig de la Marina de Cubelles, davant del passatge del riu Ter.

 

Repetirà el Soc àrab a la Plaça de la Vila i jocs gegants i zona de restauració amb Pulperia Gallega a la Plaça del Centre Social i es consolida l’ampliació del traçat de la fira (s’incorpora el carrer Nou i el carrer del Mig), que comptarà amb unes torres espectaculars per donar la benviguda i amb demostracions d’oficismés paradesmés espectacles i activitats per la canalla, conferències i sense perdre l’arrelament amb la història.

 

Novament es compta amb la col·laboració del Grup d’Estudis Cubellencs Amics del Castell i es realitzaran de tres jornades els dies previs a la fira.

 

 

També per tercer any consecutiu es reediten les jornades gastronòmiques medievals. Enguany, a més a més, les jornades gastronòmiques compten amb un convidat molt especial, el prestigiós i reconegut gastrònom i especialista en cuina medieval Jaume Fàbrega que el dia 23 de març a les 19.00 h. realitzarà una conferència sobre la Cuina Medieval al restaurant Cal Tala.

Lloc

Nucli antic i Marina de Cubelles

Horari

Divendres 30 de març de 10.00 h. a 21.00 h.
Dissabte 31 de març de 10.00 h. a 22.00 h.
Diumenge 1 d’abril de 10.00 h a 22.00 h.

revista-fira-medieval-2018-1-baixah

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

trece + 6 =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

¿Quieres recibir información?

Novedades, ferias, talleres…