FIRA NOUCENTISTA D’ESPARRAGUERA

Esparreguera prepara la primera edició de la Fira Noucentista d’Esparreguera

Amb motiu de la Festa Major d’hivern enguany hi haurà la primera edició de la Fira Noucentista d’Esparreguera els propers dissabte 13 i diumenge 14 de febrer pels carrers cèntrics de la vila

Amb motiu de la festivitat de Santa Eulàlia, patrona de la vila, s’ha programat la primera edició de la Fira Noucentista d’Esparreguera per al proper cap de setmana 13 i 14 de febrer al nucli antic de la vila. Amb aquest canvi es vol potenciar altres aspectes de la història de la vila d’Esparreguera. Fins ara, se’n destacava l’origen medieval, amb el Mercat Medieval, i ara es projectarà la industrialització, ja que Esparreguera té la Colònia Sedó, la terrissa i el modernisme com a bagatges culturals.

El Noucentisme va ser un moviment cultural i ideològic molt present a la Catalunya dels primers trenta anys del segle XX. I el Modernisme va ser un corrent cultural nascut al final del segle XIX que va durar fins als primers anys del segle XX. De fet, el Noucentisme es plantejava sovint com una alternativa al modernisme.

A Esparreguera han restat més testimonis del moviment modernista que no pas del moviment noucentista, ja que el Modernisme es veu sobretot en la decoració dels edificis, en l’ús de la línia corba, en l’asimetria. El Noucentisme és més un moviment ideològic basat en els valors de la raó, la precisió, la serenitat, l’ordre i la claredat.

L’arquitecte municipal Josep Domènec i Mansana, format en l’època modernista i que en aquells moments treballava a Esparreguera, va tenir molt a veure amb la transformació de l’estil de construcció dels edificis de la vila.

fira_noucentista

esparreguera3365

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

nueve − uno =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

¿Quieres recibir información?

Novedades, ferias, talleres…