V FIRA MEDIEVAL DE CUBELLES

La Fira Medieval compleix cinc anys d’història i es consolida com una fira de referència del calendari municipal. Es celebrarà els dies 25, 26 i 27 de març i aplegarà prop d’un centenar de parades, a l’entorn de nucli antic (prop de 90) i també al passeig de la Marina de Cubelles (10).

 

Enguany, amb motiu d’aquesta efemèride, hi ha un seguit de novetats importants, un nou campament medieval en un espai recuperat i ambientat al nucli antic, jornades gastronòmiquesl’ampliació del traçat de la fira(s’incorpora el carrer Nou i el carrer del Mig), un nou emplaçament de la firademostracions d’oficismés parades, més espectacles i activitats per la canalla (carrusels, inflables, rucs, ponies, pinta cares), conferències i sense perdre l’arrelament amb la història.

 

Aquesta edició tornarà a comptar amb el comerç local, així com amb la col·laboració d’Esfera Serveis Culturals, SL. Fruit de la cooperació amb aquesta entitat s’ha editat un nou programa de Cubelles Medieval. Per la seva banda, fruit de la col·laboració amb l’Associació de Comerciants de la Marina de Cubelles, s’ubicarà un nou emplaçament al passeig de la Marina de Cubelles, davant del passatge del riu Ter.

 

La Fira Cubelles Medieval estarà amenitzada pel grup Hereus de la Història (recreació de vida a un campament medieval, exposició d’armes, oficis, cuinar, vestir a un cavaller, xerrades…), Arc Vall Llobera (campament de tir amb arc), els Pau’s (teatre i animació itinerant), l’Ós Pedrer (música medieval i animació itinerant) i Grup Artlequín (teatre i animació itinerant amb acrobàcies, malabars de foc, pirotècnia i cercavila medieval de fada amb banderes, faune, elf amb bola gegant i follet).

 

També hi haurà exposició d’oficis medievals al carrer del Mig (llana, resina, bótes de vi, sabateria, trills, suro i esquellots) i a la plaça Jaume Balmes (teixidora i filador) i tallers i demostració d’oficis en el recorregut: filadora, teixidora, joieria, torner, de fabricació de trills, espart i encunyació de moneda per als més petits.

 

A la plaça del Centre Social es concentraran els establiments de restauració, que comptaran amb una zona de pícnic. Destacarà una gran carpa on s’oferirà braseria i poperia a la plaça del Centre Social a càrrec dePulpalia. També es comptarà amb la participació d’una haima teteria i menjar bereber.

 

En aquesta edició la col·laboració del Grup d’Estudis Cubellencs Amics del Castell consistirà en la realització de dues jornades els dies previs a la fira.

 

V FIRA CUBELLES MEDIEVAL.

(25, 26 i 27 de març de 2016)

Tots els dies de la Fira:

 • Fira de parades artesanes (més de 80 parades).
 • Campament medieval a càrrec del Grup recreació Hereus de la Història a la plaça de l’Església: la vida al campament, exposició d’armes, oficis (forja, cota de maia, brodats). Xerrades informatives.
 • Exposició d’oficis medievals al carrer del Mig (llana, resina, bótes de vi, sabateria, trills, suro i esquellots) i a la plaça Jaume Balmes (teixidora i filador).
 • Campament medieval de tir amb arc Vall Llobera a la plaça del Castell.
 • Demostració d’oficis en el recorregut del mercat medieval (filadora, teixidora, joieria, torner i bastoner) i taller d’oficis de fabricació de trills, espart i encunyació de moneda per als més petits.
 • Atraccions per a la canalla: Carrusel de cavalls, carrusel de cadiretes, inflables, pinta cares, ponis i rucs.
 • Zona gastronòmica a la plaça del Centre Social (Braseria i Poperia Pulpalia i Teteria).
 • Música medieval als carrers de la Fira.

 

 Divendres 25. De 10:00 a 21:00h.

 • 12:00h Inauguració de la Fira a la plaça de la Vila.
 • 14:00h Cuina al campament (recreació Hereus de la Història – plaça de l’Església).
 • 18:00h Vestir al cavaller (espectacle Hereus de la Història – plaça de l’Església).
 • 19:30h Cuina al campament (recreació Hereus de la Història – plaça de l’Església).
 • Durant tot el dia, cançons i romanços del trobador de la Fira. Espectacle itinerant, malabars, xanques i molt més amb els Pau’s.

 

 Dissabte 26 de març. De 10:00 a 22:00h.

 

Diumenge 27 de març. De 10:00 a 21:00h.

Espectacle itinerant de fada amb banderes, faune, elf amb bola gegant i follet.  Cançons i romanços del trobador de la Fira.

Cercavila Medieval amb acrobàcies, malabars de foc, pirotècnia… Amb éssers misteriosos, atractius i hàbils. Ésser màgics que deixen el bosc per recórrer els carrers de Cubelles.

cartelldina3-definitiu-1

planolcubellesmedieval

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

ocho + 2 =

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

¿Quieres recibir información?

Novedades, ferias, talleres…